Är Jag Verkligen Hungrig?

Är Jag Verkligen Hungrig?Den verkliga tricket att hantera vikt är att äta mindre, men inte känner dig hungrig eller missgynnade. Att vara hungrig hela tiden är en dödsdom för alla vikt förlust program.

Viljan att äta, börjar med ett styng, och innan du vet det, du är rotade i kylskåpet. Men den verkliga frågan är: är du verkligen hungrig, eller var som ett styng av gammal vana, tristess, eller någon annan känsla? Den förståelse av sina egna matvanor och lära sig att känna igen äkta hunger är viktigt att viktminskning verktyg.

Beslutet att äta påverkas av ett antal faktorer: sevärdheter, dofter, sociala situationer och mycket mer.

Vi äter för att tillfredsställa våra begär, men också för att lugna känslor, fira segrar, för att tillfredsställa kulturella förväntningar, och på grund av att du har bra smak.

Forskare har undersökt påverkan på aptit och hunger i årtionden. Kroppens system är komplexa. “The hunger hormon” (ghrelin) i blodet och den tomma magen av en signal i hjärnan när du är hungrig. Nerver i magen skicka signaler till hjärnan att du är mätt, men dessa signaler kan ta upp till 20 minuter för att kommunicera-och på den tiden, du kanske redan har ätit för mycket.

Klassificering Av Din Hunger

När du sitter ner för att äta en måltid, du vill vara hungrig, men inte glupsk. (Låt ditt blodsocker blir så låg att du känner ravenous ofta leder till hetsätning.) Och ditt mål är att stoppa när du är bekvämt full.

För att få in vanan att utvärdera din hunger, gradera din hunger och mättnad nivå före och efter varje måltid. Här är en numerisk skala som du kan använda:

0: Glupskt hungriga, dregla.

1: Hunger, magen morrande.

2: Milt hungrig, och du kanske behöver ett mellanmål för att hålla dig uppe, men du kunde hålla lite mer.

3: Nöjd, du behöver inte äta mer.

4: Mer än nöjd, han åt för mycket.Klassificering Av Din Hunger

5: Fyllda som en thanksgiving kalkon.

Och när du är på väg att springa till köket eller vila på rummet eller avstickare till närmaste drive-thru, fråga dig själv dessa frågor först:

När var sista gången du åt? Om du är mindre än 2-3 timmar, så är du förmodligen inte känner hunger.

Kan en liten näringsrika mellanmål, rik på fiber tide över tills nästa måltid?

Du kan dricka ett glas vatten och vänta 20 minuter?

Om du upptäcker att du inte kan lätt känna igen tecken på hunger, planera dina måltider och snacks. Dela upp din kost i flera små måltider, fördelade efter tre eller fyra timmar. Gradera din hunger varje gång du sätter dig ner för att äta, och försöka vara mer medveten om vad verklig hunger känns.

Mer Mindful Eating

De flesta av oss att äta vår mat utan att riktigt smaka på den från tid till tid. Lider du av “äta amnesia” när hand-till-mun blir automatisk, oftast framför tv: n eller läsa en bok? Dåliga vanor är svåra att bryta, men om du vill kontrollera vad du äter, du måste bli mer medvetna om att allt du stoppar i munnen.

Hjälper till att minska och njuta av dina måltider, som är gjort i Frankrike. Luta dig tillbaka, stänga av tv: n, och skapa en lugn miljö utan distraktioner, kan gästerna njuta av sina måltider.

Tänk på att de första några tuggor är alltid den bästa (din gom kommer snart att bli mindre känsliga för kemikalier i livsmedel som gör att det smakar så gott). Fokus på kvalitet, inte kvantitet. Vara medveten om varje tugga och att uppskatta smaker, dofter och texturer på maten.

Lugnt njuta av dina måltider ger din mage tid för att signalera till hjärnan att du är bekväma och fullt. Sätta din gaffel mellan biter, dricka vatten, och njut samtal medan du äter.

Ta Itu Med HungerTa Itu Med Hunger

Här är några tips för att hjälpa dig att komma i kontakt med äkta hunger:

Att utöva en del kontroll. Det gamla uttrycket “dina ögon är större än magen” kan vara klokt råd. Forskaren Barbara Rolls och kollegor från Pennsylvania State University har funnit att ju mer mat du ska serveras, mer benägna att äta. Teorin är att miljö-signaler portionsstorleken att åsidosätta kroppens signaler av tillfredsställelse.

Ät mat som blandas med vatten eller luft, som ger dem mer volym och gör dem mer tillfredsställande. Ökningen av de flesta av dina måltider hjälper till att fylla din mage signaler om mättnad till hjärnan och gör att du känner dig nöjd med färre kalorier. Buljong-baserade soppor, grytor, stuvningar, soppor, varm spannmål och kokta korn är ett bra exempel på livsmedel som kan gå hela vägen.

Fibrer kan hjälpa till att tillfredsställa hunger och minska aptiten. Välja livsmedel rika på fibrer som frukt, grönsaker, baljväxter, popcorn, och hela korn. Starta en måltid med en stor sallad kan hjälpa dig att äta färre kalorier under måltiden på grund av fiber och vatten innehåll av greener och grönsaker. Tänk också på att färsk frukt har mer fibrer och vatten än torr.

Undvika buffé linje. När det finns en hel del alternativ, de flesta människor äter mer. Håll det enkelt, begränsa antalet kurser, och är fylld med livsmedel som innehåller mycket fiber i första hand.

Innehåller magert protein i dina måltider och mellanmål för att hjälpa dig hålla längre i magen. En handfull nötter, en del låg fetthalt mejeriprodukter, soja protein, eller magert kött, fisk eller kyckling kommer att hålla på i timmar.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *